انواع درب ساختمان بر اساس متریال کاربردی

به گزارش وبلاگ ایتالیا، درب ساختمان از جمله قسمت های ساختمان است که حریم خصوصی افراد را معین میکند و امنیت را برقرار مینماید. درب باید از مقاومت بالایی در برابر ضربه, پوسیدگی, تغییر رنگ و تغییرات آب و هوایی برخوردار باشد. آشنایی با انواع درب و ویژگی آن میتواند شما را در انتخاب درب مناسب هدایت کند. در زیر به معرفی انواع درب ساختمانی پرداخته شده است.

انواع درب ساختمان بر اساس متریال کاربردی

درب شیشه ای

شیشه جزء متریال هایی ست که برای ساخت درب و پنجره به وفور مورد استفاده قرار میگیرد. درب شیشه ای با توجه به سلیقه صاحب خانه ممکن است برای مکان های خاص استفاده گردد. به طور معمول این نوع درب در پشت خانه قرار میگیرد تا بتوان حیاط یا باغ را بدون هیچ مانعی مشاهده کرد. درب های شیشه ای بسیار زیبا هستند اما در استفاده از آنها باید مراقب حریم خصوصی خانه خود باشید و از آنها در برابر شکستگی و ترک خوردگی محافظت نمایید. استفاده از پانل های شیشه ای در فریم های چوبی بسیار رایج و گزینه ای مناسب برای درب های جلویی منزل به شمار میرود. این درب ها نسبت به سایر درب های شیشه ای سنگین تر هستند و هزینه ساخت آنها نیز بالاتر میباشد و علاوه بر آن نیازمند مراقبت و نگهداری میباشند.

درب استیل

استیل و سایر متریال های فلزی به دلیل کارایی بالا سالهاست در ساخت درب ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند. این متریال گزینه ای مناسب برای درب های داخلی و خارجی ساختمان محسوب میگردد.درب استیل میتواند توپر یا توخالی باشد. استیل جایگزین خوبی برای چوب شده است و به طور گسترده در ساخت فریم های درب و پنجره مورد استفاده قرار میگیرد. این فریم ها در مقایسه با فریم های چوبی مقرون به صرفه تر هستند.

درب PVC

PVC اصطلاحی رایج برای محصول ساخته شده از پلی وینیل کلراید است. پی وی سی یک ماده پلاستیکی ست که برای ساخت انواع محصولات مثل تانک آب, لوله و اتصالات خانه به کار میرود. استفاده از پی وی سی برای ساخت درب بسیار رایج شده و این درب ها در طیف وسیعی از طرح و رنگ به بازار عرضه میشوند. از مزیت درب PVC میتوان به وزن سبک, استحکام بالا, ضد خوردگی, مقاومت بالا در برابر حرارت, قارچ و حشرات اشاره کرد. ساخت و نصب این نوع درب آسان است. درب پی وی سی وزن بسیار سبکی دارد اما مانند درب های فلزی و چوبی مقاومت بالایی در برابر تغییرات جوی و آب و هوایی ندارد, به همین دلیل برای درب ورودی مناسب نیست. درب های PVC در بازار موجود میباشند و قیمت آنها نسبت به درب های چوبی مقرون بصرفه تر است. امروزه از محصولات پی وی سی در ساخت پنجره نیز استفاده میگردد.

درب فایبر گلاس

فایبرگلاس نوعی پوشش است که از مواد نفتی و پشم شیشه ساخته میگردد. این ماده بادوام, سبک و غیر قابل اشتعال است و استحکام کششی بالایی دارد. الیاف شیشه ای با رزین احاطه میشوند و برای ساخت محصولاتی مانند درب, پنجره, وان حمام و… مورد استفاده قرار میگیرد. فایبر گلاس یک ماده سخت شده است که هزینه نگهداری آن در مقایسه با چوب و استیل کمتر است. درب های فایبرگلاس از استحکام بالایی برخوردار هستند و دارای پیچ و تاب نمیباشند. آنها نوعی فوم پر شده هستند که ویژگی یک عایق خوب را دارا میباشند. فایبرگلاس خاصیت رنگ پذیری دارد و میتوان آن را در رنگ های مختلف فراوری کرد. درب و پنجره های فایبرگلاس را میتوان با پانل های چوبی ترکیب نمود و زیبایی آن را دو چندان کرد. درب های فایبرگلاس هم برای درب های داخلی و هم بیرونی کاربرد دارند و در مدل ها و طرح های متنوع ساخته میشوند.

درب FRP

FRP اصطلاحی رایج برای تقویت پلاستیک با فیبر شیشه ای ست. استحکام این محصول بسیار بالاست و به همین دلیل برای ساخت درب از آن استفاده میگردد. FRP نوعی درب پلاستیکی تقویت شده با فیبر است که از استحکام کششی بالایی در مقایسه با درب PVC برخوردار است. این نوع درب در رنگ و روکش های متفاوت از جمله روکش چوب طبیعی به بازار عرضه میگردد. در ساخت درب های FRP از چوب برای دستگیره, قفل و سایر تجهیزات جانبی استفاده میگردد. از ویژگی این نوع درب به خاصیت ضد اشتعال بودن آن میتوان اشاره کرد. درب های FRP در خانه های مدرن به وفور استفاده میشوند و همیشه مورد تقاضا هستند.

درب آلومینیومی

آلومینیوم به دلیل داشتن وزن سبک به طور گسترده در صنعت ساخت و ساز مورد استفاده قرار میگیرد. محصولات متنوعی از آلومینیوم ساخته شده و به بازار عرضه میشوند از قبیل: درب, پنجره, پارتیشن و… . فریم درب و پنجره هایی که از جنس آلومینیوم ساخته میگردد مقاومت بالایی در برابر شرایط محیطی مختلف دارد. درب آلومینیومی وزن بسیار سبکی دارد و بار اضافه بر ساختمان وارد نمیکند. این درب ها در مقابل تجمع حشرات و باکتری مقاوم اند و طول عمر بالایی دارند. علاوه بر آن از نظر مالی مقرون به صرفه بوده و هم به عنوان درب داخلی و هم درب بیرونی قابل استفاده میباشند.

درب چوبی

چوب پایه و اساس ساخت درب های چوبی ست. مزیت اصلی چوب در دسترس بودن آن در هر منطقه ای است. این ماده به سهولت در اختیار نجاران قرار میگیرد و درب هایی با طرح های متنوع توسط آنها ساخته میگردد. درب های چوبی در انواع مختلف در بازار وجود دارند و انتخاب آنها بر اساس دوام, طول عمر و بودجه صاحب خانه صورت میگیرد. علاوه بر اینکه درب های چوبی در تمام قسمت های داخلی خانه کاربرد دارند, از آنها نیز میتوان به عنوان درب ورودی ساختمان استفاده کرد.

منبع: ساختمانچی

به "انواع درب ساختمان بر اساس متریال کاربردی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انواع درب ساختمان بر اساس متریال کاربردی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید