خیابان ولیعصر تهران ؛ خیابان خوب چنارها
به گزارش وبلاگ ایتالیا، خیابان ولیعصر تهران با 11 هزار چنار محصور شده است. همین چنارهای نازنین اصلی ترین دلیل دلربایی خیابان ولیعصر به شمار می فرایند. پیتر دلاواله، جهانگرد معروف دنیای قدیم در سفرنامه اش گفته: تهران شهر چنارهااست.
خیابان ولیعصر تهران یکی از خوب های خیابان گردی است. ولیعصر، پایتخت را به دو نیمه غربی و شرقی تقسیم کرده است. این خیابان در محور شمالی- جنوبی قرار گرفته است. خیابان ولیعصر زیبا، با وقار و تاریخی است. به اندازه ای دیدنی است که هر فرد واجب است که حداقل یک بار در زندگی اش در ولیعصر قدم بزند. شوخی که نیست! طولانی ترین خیابان ایران است.
در خیابان ولیعصر تهران- جایی که به خیابان چنارها شهرت دارد- راه بروید. برای خودتان خاطره ای ماندگار بسازید و لذت ببرید.
بلندترین است
گفته می شود خیابان ولیعصر طولانی ترین خیابان خاورمیانه است. راست و دروغش پای گوینده! با این حال می توانید با خیال راحت، روی اینکه خیابان ولیعصر، طولانی ترین خیابان ایران است، حساب کنید. به اعداد و ارقام علاقه دارید؟ پس شاید جالب باشد اگر بدانید خیابان ولیعصر 18 کیلومتر درازا و 11 هزار چنار دارد.
تهران شهر چنارهااست
خیابان ولیعصر با 11 هزار چنار محصور شده است. همین چنارهای نازنین اصلی ترین دلیل دلربایی خیابان ولیعصر به شمار می فرایند. پیتر دلاواله، جهانگرد معروف دنیای قدیم در سفرنامه اش گفته: تهران شهر چنارهااست.
چنارها در بعضی قسمت های خیابان، با کمک هنرهای تجسمی هنرمندان خوش ذوق، به زیبایی آراسته شده اند. جان می دهند برای عکاسی. آن هم چه عکس هایی! خوراک پروفایل شبکه های اجتماعی.
چنارهای خیابان در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده اند. از همان زمان که خیابان طراحی و ساخته شد، در محدوده زعفرانیه سه حلقه چاه برای آبکمک این درخت ها حفر شد. امروزه هم همین چاه ها اصلی ترین منبع آبکمک چنارهای خیابان ولیعصر هستند.
نکته ای نسبتاً جالب
نکته نسبتاً جالب اینکه خیابان ولیعصر با آن همه درازایی که دارد، فقط از پنج میدان در طول مسیرش برخوردار است. میدان تجریش، میدان ونک، میدان ولیعصر، میدان منیریه و میدان راه آهن تنها میدان هایی هستند که در درازای 18 کیلومتری خیابان ولیعصر قرار دارند.
تاریخ خیابان ولیعصر
خیابان ولیعصر تقریبا صد سال دارد. روزگاری برای وصل کردن کاخ مرمر در مرکز تهران به کاخ سعدآباد در دهکده تجریش ساخته شد. تا پیش از انقلاب اسلامی نیز با نام خیابان پهلوی شناخته می شد. این خیابان اختصاصی بود. سنگفرش شده بود و اعیان و اشراف با کالسکه در این جاده تردد می کردند. مردم عادی از طریق جاده ای دیگر- همانی که امروزه خیابان شریعتی نامیده می شود- خودشان را از تهران به شمیرانات و تجریش می رساندند.
خیابان ولیعصر تهران در اوایل بهره برداریدیدنی های خیابان ولیعصر
خیابان ولیعصر خاطره ساز است. بسکمک از دانشگاه ها، بیمارستان ها، هتل ها، ساختمان های معروف و دیدنی های تهران در امتداد این خیابان قرار گرفته است. مثلاً هتل استقلال، هتل هما، هتل بزرگ تهران، از جمله هتل های مهمی هستند که در طول این خیابان قرار دارند.
بازارچه تجریش که همه چیز از جان آدمیزاد تا شیر مرغ در آن پیدا می شود، در ابتدای خیابان ولیعصر قرار گرفته است. امامزاده صالح تجریش، سالن تئاتر شهر، پارک ساعی، پارک ملت، ایستگاه راه آهن تهران از دیگر دیدنی های خیابان ولیعصر هستند. پارک دانشجو، دانشگاه صنعتی خواجه نصیر، صدا و سیما و دانشگاه صنعتی امیرکبیر در خیابان ولیعصر قرار دارند.
کاخ مرمر، مهدیه تهران، موزه سینمای ایران، باغ فردوس و دانشکده پرستاری دانشگاه شهید بهشتی تهران نیز از جمله جاهای مهم این خیابان هستند. از همه جذاب تر، پله های خیابان ولیعصر هستند. این پله ها که به خیابان های اطراف راه دارند؛ به زیباترین شکل ممکن نقاشی شده اند. حتی اگر حوصله قدم زدن در ولیعصر را ندارید، خودتان را از داشتن عکسی با این پله های دل انگیز محروم نکنید.
پله گذرگاه های خیابان ولیعصر تهرانچه جوری بریم ولیعصر؟
برای رفتن به خیابان ولیعصر کافی است به نقشه نگاه کنید و بلندترین خیابان شمالی جنوبی را بیابید. تقریبا همه خطوط متروی تهران در طول این خیابان ایستگاه دارند. همچنین اتوبوس های تندرو یا بی آر تی در محور شمالی جنوبی در این خیابان در تردد است و در چند تقاطع از خیابان ولیعصر نیز، بی آر تی حرکت می کند.
منبع: پیام دلتا