ساختمان هایی که هرگز کثیف نمی شوند ، فراوری اولین ملات نانوذره در کشور

به گزارش وبلاگ ایتالیا، متخصصان ایرانی پیروز شدند با استفاده از فناوری نانو برای اولین بار یک ملات نانوذره فراوری نمایند که از کثیف شدن نمای ساختمان جلوگیری می نماید.

ساختمان هایی که هرگز کثیف نمی شوند ، فراوری اولین ملات نانوذره در کشور

به گزارش گروه فناوری وبلاگ ایتالیا به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اکوسیستم نانو فناوری در ایران مدت ها است که از آزمایشگاه ها خارج شده و در حال حاضر محصولات ایرانی با استفاده از دانش نانو به 50 کشور دنیا صادر می گردد. بر اساس آمار های سال 1397، حجم فروش محصولات نانوی ایران از 3000 میلیارد تومان فراتر رفته است.

نانو ماده یا جسم نیست، تنها مقیاسی است که اندازه ها و فرمول ها را تا مقیاس یک میلیاردم متر کوچک می نماید و علی رغم این مقیاس کوچک، تاثیری بزرگ بر زندگی انسان ها بر جای می گذارند. تحلیلگران فناوری های مدرن معتقدند که فناوری نانو، فناوری زیستی (Biotechnology) و فناوری اطلاعات (IT) سه قلمرو علمی هستند که انقلاب سوم صنعتی را شکل می دهند.

از فناوری نانو در عرصه های بی شماری از جمله در مصالح ساختمانی و روکش کردن انواع سازه ها می توان استفاده کرد. تا پیش از این بعضی شرکت ها با واردات مواد اولیه از خارج از کشور با ایجاد یک خاصیت رزینی از نفوذ آب به مصالح ساختمانی مانند سنگ نما جلوگیری می کردند. در حال حاضر یک شرکت دانش بنیان برای اولین بار یک ملات نانو پایه ساخته است که خاصیت آب گریزی کامل دارد.

آب گریزی

ابولقاسم دولتی مدیر عامل شرکت شریف نانو پارس در این باره می گوید: دنیای نانو، دنیای شگفت انگیزی است، حتماً اخیراً ویدئو های انواع البسه را در فضای مجازی مشاهده نموده اید که به اصطلاح کثیف نمی گردد، یعنی به علت عدم نفوذ آب در آن ها احتمال کثیف شدن در این نوع پوشاک ها بسیار ناچیز یا صفر است، در حوزه مصالح ساختمانی مدتی است که بعضی مصالح رزینی وارد کشور می گردد که از نفوذ آب جلوگیری می نمایند، اما آب گریز نیستند و بین این دو از نظر علمی تفاوت بسیاری وجود دارد. ما در واحد R&D شرکت برای اولین بار در ایران یک نوع مصالح با خاصیت سوپر هیدرو فوب (فوق آب گریز) فراوری نموده ایم که خواص بسیار زیادی دارد. از جمله می توان از این ماده در فراوری یک نوع سنگ نمای مصنوعی در رنگ ها و شکل های مختلف استفاده کرد که حالت آب گریز دارد و به همین خاطر تقریباً هیچ وقت کثیف نمی گردد و احتیاجی به تمیز کردن ندارد.

دولتی در ادامه اضافه نمود:این ماده به صورت روکش با قطر 2 تا 3 میلیمتر روی انواع سنگ مصنوعی به کار می رود و آن را به یک سنگ نمای به صرفه و زیبا تبدیل می نماید که در رنگ ها و فرم های متنوعی قابلیت عرضه را دارد، ما تحقیقات گسترده ای در بازار انجام داده ایم و به یقین تنها فراوری نماینده این محصول در حال حاضر در کشور هستیم. مشابه وارداتی که در بازار ایران وجود دارد، به اصطلاح رزینی است و آب گریز نیست، با این همه با قیمت هر کیلو 8 تا 15 دلار به مشتری ایرانی عرضه می گردد، این در حالی است که محصول نهایی ما با قیمتی کمتر از 5/1 دلار به دست مصرف نماینده نهایی می رسد.

وی گفت: در واقع سنگ نمای طبیعی یک مصالح ساختمانی گران قیمت محسوب می گردد که خاصیت عایق نیز ندارد و مثلاً ممکن است در تابستان ساختمان را بیش از حد گرم کند، در حالی که سنگ مصنوعی فراوری شده با استفاده از این نانو فناوری علاوه بر اینکه تقریباً هرگز کثیف نمی گردد، بسیار ارزان تر است و خاصیت عایق نیز دارد. این موضوع علاوه بر این مسئله است که این سنگ نما در صد ها طرح و نقش زیبا و مختلف فراوری می گردد که می تواند برای هر سلیقه ای یک پاسخ نیز داشته باشد.

مدیر عامل این شرکت دانش بنیان در ادامه بیان نمود: ملات ضد آب فراوری شده با استفاده از نانو ذرات به غیر از سنگ نمای ساختمان کاربرد های بسیار دیگری دارد، برای نمونه بعضی تجهیزات و وسایل در مناطق شرجی را می توان با استفاده از آن روکش کرد تا هیچ وقت زنگ نزند، از جمله می توان به تیر های چراغ برق یا بعضی مخازن بزرگ صنعتی اشاره نمود که با استفاده از این ملات ضد آب نانو پایه روکش می شوند و دیگر در اثر عوامل طبیعی مانند رطوبت هوا زنگ نمی زنند.

مدیر عامل نانو پارس شریف همچنین گفت: به دلیل کیفیت بالای محصول ایرانی و تفاوت قیمت بسیار فاحش آن با نمونه های خارجی، به زودی با قدرت بسیار در بازار های صادراتی ظاهر خواهیم شد. البته این یک محصول بسیار جدید است و احتیاج به معرفی بیشتر به بازار دارد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "ساختمان هایی که هرگز کثیف نمی شوند ، فراوری اولین ملات نانوذره در کشور" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ساختمان هایی که هرگز کثیف نمی شوند ، فراوری اولین ملات نانوذره در کشور"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید