ضرورت جلوگیری از انتشار اخبار کذب درباره شیر، اخبار کذب مصرف سرانه شیر را کاهش می دهد
به گزارش وبلاگ ایتالیا، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اخبار کذب و خلاف واقعی مثل وجود سم آفلاتوکسین در شیر موجب می گردد که مردم همان مقدار از شیر که مصرف می کردند را هم از سبد غذایی روزانه خود حذف نمایند که این امر پیامد های زیانباری به دنبال دارد.

به گزارش گروه اجتماعی وبلاگ ایتالیا، علیرضا رئیسی با بیان این مطلب گفت: متاسفانه بعضی افراد در رسانه ها و شبکه های مجازی با مطالب غلط و غیر علمی در مورد وجود سم آفلاتوکسین در شیر موجب نگرانی مردم شده اند که این موضوع اساس علمی ندارد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت اضافه کرد: میزان آفلاتوکسین در شیر در کشور ما بسیار کمتر از مقادیر مجاز است. وجود آفلاتوکسین در شیر در همه کشور ها وجود دارد، ولی نکته مهم این است که وجود آفلاتوکسین در صورتی که از مقدار مجاز و استاندارد کمتر باشد مسئله ای برای سلامتی ایجاد نمی نماید.
وی با بیان اینکه شیر به دلیل دارا بودن ترکیبات خاص تنها ماده شناخته شده در طبیعت است که می تواند به طور متعادل تمام احتیاج های بدن شامل رشد، تامین انرژی، ساخت و ترمیم بافت ها را تأمین کند، گفت: عمده ترین ویژگی شیر که آن را نسبت به سایر مواد غذایی متمایز می نماید ترکیب پروتئینی و وجود املاح آن به خصوص کلسیم و فسفر است. شیر و لبنیات، منبع بسیار خوبی برای تأمین پروتئین مورد احتیاج بدن است.
رئیسی با اشاره به این که مصرف روزانه دو لیوان شیر 50 درصد پروتئین مورد احتیاج افراد بالغ را تأمین می نماید، گفت: کلسیم موجود در شیر و لبنیات از نرمی استخوان، کندی رشد، خرابی دندان ها در بچه ها و پوکی استخوان در بزرگسالان پیشگیری می نماید.
وی همچنین با بیان این که مصرف 3-2 لیوان شیر و یا جایگزین های آن یعنی ماست و پنیر در روز می تواند احتیاج بدن به کلسیم را در افراد بالغ تامین کند. فسفر به همراه کلسیم در تشکیل استخوان و استحکام آن موثر بوده و در ساخت بافت های عضلانی، مغز و اعصاب دخالت می نماید، اضافه کرد: بخش عمده ای از ویتامین های ب. 2 و ب. 12 نیز که برای خونسازی و سلامت سیستم عصبی لازم هستند از شیر و لبنیات مصرفی روزانه تامین می شوند.
رئیسی ادامه داد: همه افراد در هر گروه سنی ضروری است برای حفظ سلامت و استحکام استخوان و پیشگیری از پوکی استخوان روزانه از شیر و لبنیات استفاده نمایند. برای افراد بزرگسال سالم روزانه 2 واحد یا بیشتر از گروه شیر و لبنیات توصیه می گردد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت اعلام کرد: زنان باردار و شیرده می بایستی حداقل روزانه 3 واحد از این گروه مصرف نمایند. (هر واحد معادل یک لیوان شیر) متاسفانه مصرف سرانه شیر و لبنیات در کشور ما در مقایسه با کشور های دیگر کمتر است.
وی ادامه داد: در ایران سالانه حدود 27 لیتر شیر مصرف می گردد در حالی که در کشور های اروپایی حدود 50 لیتر و در امریکا متوسط سرانه مصرف شیر 100 لیتر در سال است. در فنلاند حدود 120 لیتر در سال مردم شیر مصرف می نمایند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت در سرانجام اعلام نمود: مصرف کم شیر و لبنیات عوارض متعددی از جمله اختلال در رشد و کوتاه قدی در بچه ها و نوجوانان، پوکی استخوان و شکستگی های خودبخودی استخوان را بدنبال دارد. مطالعات اخیر نشان داده است در جوامعی که مردم شیر و لبنیات کافی مصرف می نمایند شیوع فشار خون بالا و بیماری های قلبی و عروقی کمتر است.
منبع: خبرگزاری دانشجو