مصرف این چاشنی، استرس را زیاد می نماید
به گزارش وبلاگ ایتالیا، اخیراً دانشمندان دانشگاه ادینبورگ در اسکاتلند این نظریه را مطرح کردند که مصرف زیاد نمک نیز ممکن است بر مغز فشار وارد کند. نتایج آزمایش نشان داد که مصرف زیاد نمک می تواند فراوری هورمون استرس را افزایش دهد.

مطالعه اخیر نشان می دهد که مصرف بیش از حد نمک، اوج پاسخ استرس را دو برابر می نماید شواهد روزافزون نشان می دهد که نمک زیاد در رژیم غذایی می تواند سیستم قلبی عروقی و کلیوی بدن را تخریب کند.
اخیراً دانشمندان دانشگاه ادینبورگ در اسکاتلند این نظریه را مطرح کردند که مصرف زیاد نمک نیز ممکن است بر مغز فشار وارد کند. نتایج آزمایش نشان داد که مصرف زیاد نمک می تواند فراوری هورمون استرس را افزایش دهد.
این مطالعه مصرف مقادیر زیادی غذای غنی از نمک را با فعال شدن محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-آدرنال (HPA)، سیستم پاسخ بدن به استرس مرتبط دانست. محققان بعلاوه متوجه شدند که رژیم غذایی پر نمک منجر به افزایش گلوکوکورتیکوئید ها می گردد، هورمون های طبیعی که به تنظیم پاسخ استرس و عملکرد های قلبی عروقی، شناختی، ایمنی و متابولیک یاری می نمایند.
متیو بیلی، نویسنده اصلی این مطالعه، گفت: درک اینکه چگونه غذای پر نمک سلامت روان ما را تغییر می دهد گام مهمی برای بهبود رفاه است. ما می دانیم که خوردن نمک زیاد به قلب، رگ های خونی و کلیه های ما آسیب می رساند. این مطالعه اکنون به ما می گوید که نمک زیاد در غذای ما نحوه مدیریت استرس مغز را هم تغییر می دهد.
دکتر بیلی و همکارانش فرضیه خود را بر روی موش های نر آزمایش کردند. آن ها موش ها را با رژیم غذایی شاهد، کم سدیم یا رژیم غذایی پرنمک تغذیه کردند. محققان سطح هورمون استرس را در صبح و عصر تا 8 هفته میزان گیری کردند. آن ها نمونه خون موش ها را گرفتند تا پاسخ محور HPA به استرس را ارزیابی نمایند.
علاوه بر این، دانشمندان نمونه های بافتی را برای اطلاعات ژنتیکی در خصوص هیپوتالاموس، کبد، کلیه و قلب جمع آوری و تجزیه و تحلیل کردند. نویسندگان این مطالعه به این نتیجه رسیدند که تحقیقات آن ها ارتباط تازه و مستقیم بین مصرف نمک در رژیم غذایی و فعال سازی محور HPA را نشان داد.
مصرف زیاد نمک منجر به افزایش سطح نمک در خون، وضعیتی به نام هیپرناترمی و بعلاوه عدم تعادل مایعات می گردد.
منبع: بهداشت نیوز
منبع: فرادید