چطور ماهی تازه را از ماهی فاسد تشخیص دهیم؟

به گزارش وبلاگ ایتالیا، تهران (پانا) - ماهی یکی از مواد غذایی های بسیار مقوی و مهم است که برای تهیه آن باید به تازه بودن آن به شدت توجه کنید چون خیلی زود فرد را دچار مسمومیت می نماید.

چطور ماهی تازه را از ماهی فاسد تشخیص دهیم؟

به گزارش نمناک، خوردن ماهی بد می تواند موجب مسمومیت غذایی گردد پس مهم است در هنگام ارزیابی تازگی ماهی احتیاط زیادی داشته باشید، ماهی به خاطر ارزش غذایی بالا و هضم آسان یکی از غذاهای اصلی بشمار می رود. راه های زیادی برای حفظ و انتقال ماهی با هدف نگه داشتن طولانی مدت وجود دارد با این حال، گاهی این روش ها جواب نمی دهند بنابراین، باید بدانید چطور ماهی بد را شناسایی کنید.

تفاوت ماهی تازه و کهنه

در حقیقت، تفاوت بین ماهی تازه و فاسد پیچیده تر از آن چیزی است که فکر می کنید این پدیده به خاطر این واقعیت است که اغلب مردم برای خرید ماهی احتیاج به راحتی دارند، بنابراین ماهی را سربریده و فیله شده می خرند. خوردن این ماهی ها بدون اینکه بدانید تازه هستند یا نه، راحت تر است چون به طور معمول آن ها را یخ زده خریداری می کنید.

نشانه های ماهی نامرغوب و کهنه

بو: ماهی در شرایط بد معمولا بوی بدی دارد بوی بد گاهی اوقات بوی آمونیاک می دهد.

پوست: ماهی در شرایط بد ، پوست بسیار نرم دارد که به راحتی ازگوشت آن جدا می گردد.

چشم ها: ماهی در شرایط بد چشم های گود، قرنیه کرم و مردمک سفید دارد، انگار که آب مروارید دارند.

آبشش: آبشش ماهی پشت سر آن است و در شرایط بد، آن ها زرد یا خاکستری هستند.

شکم: اولین منطقه آسیب دیده است؛ ماهی در شرایط بد ، متورم ،شل ، تو رفته خواهد بود.

نشانه های ماهی خوب و تازه

بو:ماهی تازه بوی جلبک دریایی می دهد و تمام مواد مغذی را دارد.

پوست:برعکس آنچه در بالا ذکر شد، ماهی تازه رنگ با طراوت، براقی دارد.

چشم ها: ماهی تازه چشم های برآمده و مردمک سیاه درخشانی دارد.

آبشش ها:آبشش ماهی وقتی تازه هستند، بسته به نوع ، تمیزی ، درخشندگی به رنگ صورتی یا قرمز خواهند بود.

شکم: گوشت شکم آن سفت است و لغزنده نیست.

مجبور نیستید ماهی را دور بیندازید، توصیه می کنیم در عرض چند روز، پس از خرید از سوپر مارکت آن را بپزید اگر ممکن نیست، می توانید ماهی را منجمد کنید. تضمین می کنیم ماهی مدت بیشتری باقی خواهد ماند. با فریز کردن،ماهی ویژگی های خود را حفظ نموده و از خطر مسمومیت غذایی جلوگیری می نماید.

خوردن ماهی هایی که در فریزر قرار دارند ، اگر چند هفته مانده باشد، بسیار خطرناک خواهد بود به خاطر این است که نمی دانید آیا قطع الکتریکی وجود داشته یا خیر، یعنی ماهی به طور کامل منجمد نشده است. از سوی دیگر، منجمد کردن دوباره آن ها هرگز توصیه نمی گردد. اگر ماهی به دلیل قطع برق یخ آن ذوب گردد ایمن ترین گزینه آن است که آن را دور بیندازید.

در یخچال قرار دادن و فریز کردن مانع تکثیر باکتری های بیشتر می گردد، اما آنها را نمی کشد، این کار امکان تسریع فرآیند تجزیه را فراهم می آورد. بنابراین، اگر فریزر یا یخچال به هر دلیلی از کار کردن متوقف شد، بهتر است ماهی را دور بریزید.

یک روش برای شناخت ماهی تازه و کهنه بعد از پخت آن

در اینجا می توانید طعم آن را ارزیابی کنید:اگر طعم ترش یا اسیدی نداشت مسئله ای نیست و ماهی تازه است اما اگر این چنین نبود ماهی کهنه است.

ویژگی های ماهی تازه

اول از همه به یاد داشته باشید که تا حد امکان ماهی را از فروشگاه های معتبر و یا محل فروش مرغ و ماهی که اصول بهداشتی را رعایت می نماید خریداری کنیم بعد از آن به این نکته ها در هنگام خرید ماهی دقت کنیم. چشم های ماهی باید شفاف باشد.

زمانی که ماهی را با انگشت فشار می دهیم نباید با فشار ما در داخل بماند یعنی بعد از اینکه انگشتمان را برداشتیم گوشت ماهی دوباره به سمت بیرون حرکت کند.

گوشت ماهی تازه صورتی کم رنگ و براق است.

بعلاوه بخوانید : خواص بی نظیر ماهی برای پیشگیری از دیابت و آسم

ماهی تازه گوشتی تقریبا مرطوب و لطیف دارد.

فلس های ماهی باید محکم به بدن ماهی چسبیده باشد.

بخش های مختلف ماهی به خصوص شکم ماهی نباید شل باشد و حالت افتادگی نباید داشته باشد.

منبع: خبرگزاری پانا

به "چطور ماهی تازه را از ماهی فاسد تشخیص دهیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چطور ماهی تازه را از ماهی فاسد تشخیص دهیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید