ویتامینی که به جذب آهن در بدن یاری می نماید
به گزارش وبلاگ ایتالیا، علیرغم مقدار آهن بالای اسفناج، جذب آن در بدن بسیار کم است و حتی گاهی باعث کاهش مقدار آهن بدن می گردد.

به گزارش وبلاگ ایتالیا، اسفناج گیاهی است علفی و بوته ای که برگ های مثلثی شکل با دمبرگی شیاردار اطراف ساقه قرار گرفته اند. این گیاه دارای خاصیت غذایی بالایی بوده غنی از ترکیبات آنتی اکسیدان است. این گیاه حاوی انواع ویتامین های A ,C, E,B و املاح منگنز، منیزیم، مس، آهن، کلسیم، پتاسیم، روی، فسفر، سلنیم، اسیدهای چرب و امگا 3 است.
اخیرا ترکیبات جدیدی به نام روبیس کولین در اسفناج گزارش شده است که منبع فولیک اسید یا ویتامین B9 هستند. اسفناج منبعی سرشار از آهن است. انجمن کشاورزی آمریکا نشان داده است که در 180 گرم اسفناج پخته 43/6 میلی گرم آهن وجود دارد درحالی که یک همبرگر آماده حداکثر حاوی 42/4 میلی گرم آهن است. اما نکته حائز اهمیت این است که ارزش غذایی آهن به جذب آن است.
آهن به دو صورت وارد بدن می گردد: آهن قابل جذب و آهن غیر قابل جذب. در صورتی که منابع آهن همراه ویتامین C و یا فیبر و الیاف گیاهی مصرف شوند جذب آن افزایش می یابد.
از آنجا که اسفناج حاوی اندازه زیادی اگزالات است باعث جلوگیری از جذب آهن در بدن می گردد. حتی در مطالعاتی نشان داده شده است که اندازه زیاد اگزالات حتی آهن بدن را کاهش می دهد. بعلاوه اندازه اگزالات زیاد می تواند باعث ایجاد سنگ کلیه گردد. این اگزالات با کلسیم موجود در اسفناج نیز فراوری اگزالات کلسیم نموده باعث کاهش جذب کلسیم می گردد و علیرغم بالا بودن درصد کلسیم این گیاه بدن حدود 5 درصد آن را می تواند جذب کند.
بنابر گزارش پژوهشکده گیاهان دارویی، اسفناج نباید به بچه ها زیر چهار ماه داده گردد. بعلاوه نگهداری طولانی مدت آن، چه به صورت تازه و چه به صورت پخته شده، باعث تبدیل نیترات های موجود در آن به نیتریت شده که مضر است.
- اگر این نشانه ها را دارید دچار فقر آهن هستید
منبع: بهداشت نیوز
منبع: همشهری آنلاین