9 جایگزین برای قهوه و دلایلی که شما باید آنها را امتحان کنید

به گزارش وبلاگ ایتالیا، قهوه نوشیدنی است که برای بسیاری از مردم دنیا برای صبحانه استفاده می نمایند، در حالی که دیگران به دلایل مختلف از نوشیدن آن خودداری می نمایند.

9 جایگزین برای قهوه و دلایلی که شما باید آنها را امتحان کنید

برای بعضی افراد، اندازه بالای کافئین - 95 میلی گرم در هر نوشیدن - می تواند عصبانیت و آشفتگی، معروف به لرزش دست، را ایجاد کند. برای دیگران، قهوه می تواند مسائل گوارشی و سردرد ایجاد کند.

بسیاری از افراد به سادگی به طعم تلخ قهوه علاقه ای ندارند و یا از فنجان قهوه صبحانه روزانه خود خسته شده اند.

در ادامه، 9 جایگزین خوشمزه برای قهوه را برای شما معرفی می کنیم که می توانید آنها را امتحان کنید.

1. قهوه چیکوری (قهوه کاسنی)

مانند دانه های قهوه، ریشه چیکوری می تواند سرخ شده، آسیاب شده و به یک نوشیدنی گرم خوشمزه تبدیل گردد. طعم آن بسیار شبیه به قهوه است، اما بدون کافئین است.

بعلاوه، منبع غنی از اینولین است. این فیبر حل شدنی ممکن است در هضم غذا و رشد باکتری های مفید یاری کند - به ویژه Bifidobacteria و Lactobacilli - به حفظ روده سالم یاری کند.

علاوه بر این، می تواند کبد شما را تحریک کند تا بیشترین اندازه صفرا فراوری کند که ممکن است برای هضم چربی مفید باشد.

ریشه چیکوری به صورت پیش آسیاب و سرخ شده در دسترس است، بنابراین بسیار برای آماده سازی آسان است. به راحتی می توانید آن را مانند دانه های قهوه معمولی آب گذاری کنید - در دستگاه قهوه ساز فیلتر، فرنچ پرس یا ماشین اسپرسو.

برای هر 6 اونس (180 میلی لیتر) آب، 2 قاشق غذاخوری ریشه چیکوری بهره ببرید، یا این نسبت را بر اساس ترجیحات خود تنظیم کنید.

اگر باردار یا شیرده هستید، باید از مصرف ریشه چیکوری خودداری کنید زیرا تحقیقاتی درباره ایمنی آن در این شرایط کافی نیست.

2. چای ماچا (چای سبز)

ماچا نوعی چای سبز است که با بخار پزی، خشک کردن و آسیاب کردن برگ های گیاه Camellia sinensis به یک پودر ریز تبدیل می گردد.

برخلاف چای سبزی که قابل آبگیری است، شما کل برگ را مصرف می کنید. به همین علت، شما منبعی با غلظت بسیار بیشتر از آنتی اکسیدان ها - به خصوص اپی گالوکاتکین گالات (EGCG) - دریافت می کنید.

بسیاری از فواید پیشنهادی ماچا به EGCG نسبت داده می گردد. مطالعات نشان می دهند که مصرف منظم چای سبز می تواند خطر فشار خون بالا را کاهش دهد. این مطالعات از عصاره چای سبز استفاده کردند، اما محتوای کاتکین مشابه اندازه موجود در یک فنجان ماچا بود.

چای سبز بعلاوه با کاهش وزن و چربی بدن و بعلاوه کاهش خطر دیابت نوع 2 مرتبط شده است.

ماچا طعمی تازه دارد که بعضی آن را خاکی توصیف می نمایند.

برای آماده کردن:

1-2 قاشق چایخوری پودر ماچا را با استفاده از یک غربال نازک در یک کاسه سرامیکی ریخته و صاف کنید. آب داغ، اما نه جوشان، اضافه کنید - دمای آب باید حدود 160-170 درجه فارنهایت (71-77 درجه سانتیگراد) باشد. به آرامی هم زنید تا پودر حل گردد، سپس به طرفین باز و بسته گردد.

3. شیر طلایی (شیرزردچوبه)

شیرطلایی جایگزینی غنی و بدون کافئین برای قهوه است.

این نوشیدنی گرم شامل ادویه جات مانند زردچوبه، زنجبیل، دارچین و فلفل سیاه است. افزودنی های معمول دیگر شامل هل، وانیل و عسل است.

علاوه بر اینکه به نوشیدنی شما رنگ زرد زیبایی می بخشد، زردچوبه ممکن است به علت ماده موثر قوی کورکومین، خواص ضد التهابی قوی داشته باشد.

علاوه بر این، فلفل سیاه توانایی بدن شما در جذب کورکومین افزایش می دهد، همانطور که چربی هم این کار را می تواند انجام دهد. بنابراین، شاید بخواهید برای این نوشیدنی از شیر تمام چربی به جای چربی کم بهره ببرید.

می توانید در حدود 5 دقیقه یک شیرطلایی ساده آماده کنید. روش آماده سازی به توضیح زیر است:

در یک قابلمه، 1 پیمانه (237 میلی لیتر) شیر یا جایگزین غیر لبنی را با 1/2 قاشق چایخوری زردچوبه خرد شده، 1/4 قاشق چایخوری دارچین، 1/8 قاشق چایخوری زنجبیل خرد شده و یک قاشق چایخوری کوچک فلفل سیاه مخلوط کنید. اختیاری، عسل را به اندازه خواسته شده اضافه کنید. مخلوط را در حرارت کم تا میانه گرم کنید و به طور مکرر آن را هم بزنید تا سوختگی جلوگیری گردد. با گرم شدن، نوشیدنی را در یک لیوان بریزید و لذت ببرید.

4. آب لیمو

تغییر نوشیدنی صبحانه شما احتیاج به پیچیدگی ندارد. آب لیمو راه عالی برای آغاز روز است.

این نوشیدنی بدون کالری و کافئین است و اندازه قابل توجهی ویتامین C را فراهم می نماید.

به عنوان یک آنتی اکسیدان، ویتامین C نقشی در سیستم ایمنی شما ایفا می نماید و پوست شما را از آسیب نور خورشید محافظت می نماید. برای فراوری کلاژن، یک پروتئین که ساختار اساسی پوست، تاندون و رباط های شما را فراهم می نماید، لازم است.

فقط یک لیوان آب لیمو - با اضافه کردن آب و نصف عدد لیمو (یک قاشق غذاخوری یا 15 میلی لیتر) به یک لیوان آب سرد - 10٪ از اندازه روزانه توصیه شده ویتامین C را فراهم می نماید.

بعلاوه می توانید برای متنوع کردن طعم، میوه ها و گیاهان دیگری را اضافه کنید - خیار، نعناع، هندوانه و ریحان بعضی از گزینه های محبوب هستند.

5. چای یربا ماته

یربا ماته یک چای گیاهی طبیعی و دارای کافئین است که از برگ های خشک درخت هالی جنوب آمریکا، لکس پاراگوئنسیس تهیه می گردد.

اگر در پی جایگزینی برای قهوه هستید اما نمی خواهید از مصرف روزانه کافئین خود دست بکشید، یربا ماته یک گزینه خوب است.

یک فنجان (237 میلی لیتر) حدوداً 78 تا 80 میلی گرم کافئین دارد که معادل اندازه کافئین یک فنجان معمولی قهوه است.

یربا ماته بعلاوه حاوی ترکیبات گیاهی مفیدی است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می نمایند. در واقع، بعضی مطالعات نشان می دهند که ممکن است حاوی مقادیر مشابهی از آنتی اکسیدان ها با چای سبز باشد.

علاوه بر این، حاوی چندین ماده معدنی و ویتامین است، از جمله ریبوفلاوین، تیامین، فسفر، آهن، کلسیم و ویتامین های C و B6.

این دارای طعمی متناسب است که می توان آن را تلخ یا دودی توصیف کرد. در روش سنتی، یربا ماته در یربا ماته گورد آماده می گردد و به وسیله یک لوله فلزی مصرف می گردد، بعلاوه می توانید در حین نوشیدن آب را اضافه کنید.

برای نوشیدن راحت تر یربا ماته می توانید بعلاوه برگ ها را با استفاده از یک توپای چای یا خریدن کیسه های چای یربا ماته که در آن صورت فقط برگ ها را در آب گرم 3 تا 5 دقیقه نگه دارید و لذت ببرید.

با وجود فواید سلامتی یربا ماته، باید به اندازه معقولی آن را مصرف کنید. مطالعات برقراری رابطه بین مصرف بالا و منظم یربا ماته به اندازه 1 تا 2 لیتر در روز و افزایش نرخ بعضی از انواع سرطان را نشان داده اند.

6.چای Chai

چای چای یک نوع چای سیاه است که با گیاهان و ادویه های قوی ترکیب می گردد.

اگرچه کمترین اندازه کافئین (48 میلی گرم) نسبت به قهوه را دارد، مطالعات نشان می دهند که چای سیاه همچنان می تواند بر آگاهی ذهنی موثر باشد.

چای سیاه و چای سبز هر دو از گیاه Camellia sinensis تهیه می شوند، اما چای سیاه فرآیند جوانه زنی را تجربه می نماید که ترکیب شیمیایی آن را تغییر می دهد. به نظر می رسد هر دو نوع دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی باشند.

اگرچه احتیاج به تحقیقات بیشتری است، بعضی مطالعات مشاهده ای ارتباط میان نوشیدن چای سیاه به اندازه معتدل (کمتر از 4 فنجان در روز) و کاهش خطر بیماری قلبی را نشان داده اند.

علاوه بر فواید سلامتی ممکن، چای چای طعم قوی و بوی دلپذیری دارد.

تعداد زیادی روش طبخ مختلف وجود دارد، اما در ادامه یک روش ساده برای آماده سازی 2 فنجان چای چای از ابتدا آورده شده است:

  • چهار دانه هل، چهار گل سرخ (یا میخک) و دو عدد فلفل سیاه را خرد کنید.
  • در یک ظرف، 2 فنجان (474 میلی لیتر) آب فیلتر شده، یک برش 3 سانتی متری زنجبیل تازه و یک قلم دارچین و ادویه های خرد شده را ترکیب کنید.
  • مخلوط را به جوش بیاورید و سپس از روی حرارت بردارید. 2 پاکت چای سیاه تک نفره را اضافه نموده و به مدت 10 دقیقه دم گردد.
  • چای را از صافی رد کنید و لذت ببرید. برای تهیه چای چای لاته، به جای آب در روش فوق، از 1 فنجان (237 میلی لیتر) شیر یا جایگزینی غیر از لبنیات بهره ببرید.

7. چای روییبوس

چای روییبوس یا چای قرمز نوشیدنی بدون کافئینی است که در آفریقای جنوبی به وجود آمده است.

برخلاف قهوه و چای های دیگر، روییبوس دارای اندازه پایینی آنتی اکسیدان های تانین است که می تواند مفید باشد، اما بعلاوه می تواند با جذب آهن تداخل داشته باشد.

با وجود محتوای پایین تانین، روییبوس اندازه قابل توجهی آنتی اکسیدان دیگر ارائه می دهد.

مطالعات بسیار محدود هستند. یک مطالعه رو حیوان نشان می دهد که روییبوس ممکن است به محافظت در برابر بیماری قلبی یاری کند، در حالی که یک مطالعه آزمایشگاهی پتانسیل کاهش خطر سرطان را نشان می دهد.

یک مطالعه بر روی انسان از سال 2011 نشان داد که مصرف 6 فنجان چای روییبوس در روز به مدت 6 هفته باعث بهبود پروفایل لیپیدی شد.

رویبوش احتیاج به زمان دم بیشتری نسبت به بیشتر چای ها دارد و دم بیش از حد به طعم تلخ منجر نمی گردد. در عوض، رویبوش طعمی کمی شیرین و میوه ای دارد.

برای تهیه یک فنجان، از یک فیلتر چای استفاده نموده و 1-1.5 قاشق چای خوری از رویبوش را برای حداکثر 10 دقیقه دم کنید. به طعم، می توانید لیمو و عسل اضافه کنید.

8. نوشیدنیِ سرکه سیب

سرکه سیب (ACV) با استفاده از تخمیر سیب های خرد شده با استفاده از مخمر و باکتری تهیه می گردد.

این فرآیند موجب فراوری یک ترکیب به نام اسید استیک می گردد که بر اساس بعضی مطالعات، ممکن است تأثیرات مفیدی بر روی حساسیت انسولین و سطوح قند خون داشته باشد.

به عنوان مثال، در یک آزمایش سال 2019 روی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2، شرکت نمایندگان به صورت تصادفی به مصرف جایگزین یا مصرف سرکه سیب (20 میلی لیتر در روز، معادل 1.35 قاشق غذاخوری) به مدت 8 هفته تقسیم شدند.

افرادی که از سرکه سیب استفاده کردند، سطح قند خون ناشتا کمتری داشتند و حساسیت به انسولین آن ها افزایش یافت.

اگرچه هنوز شواهد زیادی وجود ندارد، سرکه سیب ممکن است باعث افزایش احساس سیری پس از وعده های غذایی گردد و به کاهش اندازه میانه وزن یاری کند.

برای تهیه یک نوشیدنی ساده از سرکه سیب، 1 تا 2 قاشق غذاخوری سرکه سیب خام یا نافیلتر شده، 1 پیمانه (237 میلی لیتر) آب سرد و به دلخواه 1 تا 2 قاشق غذاخوری عسل یا شیرین نماینده دلخواه دیگر را ترکیب کنید.

سرکه سیب را بدون رقیق کردن ننوشید. سرکه سیب شامل 4-6 درصد اسید است که ممکن است دهان و حلق شما را سوزانده و در صورت استفاده مکرر می تواند لایه مینای دندان را ساییده کند، بنابراین پیشنهاد می گردد قبل و بعد از نوشیدن سرکه سیب آب بشویید.

9. کمبوچا

کمبوچا با استفاده از باکتری ها، خمیرها و شکر، با فرمانگیری از چای سیاه تهیه می گردد.

فرآیند فرمانگیری باعث ایجاد یک کلونی همزیستی از باکتری ها و خمیرها می گردد که به آن SCOBY یا اسکوبی می گویند.

بعد از فرمانگیری، کمبوچا حاوی پروبیوتیک ها، اسید استیک و آنتی اکسیدان ها می گردد، که همگی ممکن است فوایدی برای سلامتی داشته باشند.

مطالعات روی حیوانات و آزمایش های آزمایشگاهی نشان می دهند که کمبوچا ممکن است سیستم ایمنی را تقویت کند، سطح کلسترول و قند خون را در افراد مبتلا به دیابت بهبود بخشد. با این حال، مزایای بهداشتی ادعا شده در انسان ها عمدتاً بر اساس شواهد شخصی است.

در کل، کمبوچا برای افراد سالم مضر نمی باشد. اما بعضی از خطرات ممکن مرتبط با تأثیرات اسیدیته آن بر گوارش و یا ظروف فلزی است که در آن ذخیره می گردد. افرادی که شرایط پیش زمینه بهداشتی دارند باید از مصرف کمبوچا خودداری نمایند.

نتیجه گیری اگرچه قهوه خودش دارای مزایای زیادی است، اما شاید برای شما مناسب نباشد.

با این حال، گزینه های دیگری وجود دارد. بسیاری از این گزینه ها حتی مزایایی را ارائه می دهند که قهوه نمی تواند، مانند گیاهان و ادویه جات دارای آنتی اکسیدان، پروبیوتیک و اسید استیک هستند.

اگر در پی یک جایگزین سالم برای قهوه هستید، نوشیدنی های موجود در این فهرست را امتحان کردن ارزش دارند.

منبع: فوت و فن / healthline.com

به "9 جایگزین برای قهوه و دلایلی که شما باید آنها را امتحان کنید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "9 جایگزین برای قهوه و دلایلی که شما باید آنها را امتحان کنید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید