روش های تضمینی تمیز کردن ظروف تفلون بدون ایجاد خش
به گزارش وبلاگ ایتالیا، ظروف تفلون به دلیل خاصیت ضد چسبندگی که دارند، بسیار پرطرف دار هستند. دلیل نچسب بودن این ظروف وجود یک لایه تترا فلوئورو اتیلن روی سطح آن ها است. به همین دلیل، ظروف تفلون باید بادقت شستشو شوند تا هیچ خط و خشی روی آن ها نیفتد. خش دار شدن سطح تفلون نه تنها موجب ازدست رفتن خاصیت ضد چسبندگی می گردد؛ بلکه استفاده از آن ها برای سلامتی نیز مضر خواهد بود؛ بنابراین اگر از ظروف تفلون در خانه استفاده می کنید، راهنمای زیر از بلاگ خبرنگاران را برای هرچه بهتر تمیز کردن ظروف تفلون دنبال کنید.

برترین روش های تمیزکردن و شستن ظروف تفلون
برترین روش ها برای از بین بردن چربی ظروف تفلون و تمیزکردن آن ها در ادامه معرفی شده اند:
استفاده از اسفنج نرم برای ازبین بردن چربی ظروف تفلون
یکی از برترین و مطمئن ترین روش ها برای تمیز کردن تفلون استفاده از اسفنج نرم برای شستشوی آن ها است. برای این کار ابتدا باید ظروف تفلون سرد شوند. سپس با استفاده از یک کفگیر چوبی یا پلاستیکی، به جامانده غذا را از روی ظروف پاک کنید. با این کار، هم ظروف تفلون راحت تر شسته می شوند و هم کف آن ها خشن نمی افتد.
پس از انجام این مراحل می بایست میزانی آب گرم یا ولرم درون ظروف بریزید. سپس با استفاده از یک اسفنج نرم بدون سیم، سطح داخلی تفلون را شستشو دهید. پس از انجام این کار، ظرف موردنظر را آب بکشید و با یک حوله نرم به آرامی خشک کنید. نکته بسیار مهم دررابطه با تمیز کردن تفلون عدم استفاده از سیم ظرف شویی یا اشیای تیز است. مطمئنا شما نمی خواهید ظروف تفلون و نچسب زیبایتان خش دار شوند، بنابراین با این اشیا به جانشان نیفتید!
ازبین بردن چربی ظروف تفلون با سرکه سفید
هنگامی که ظروف تفلون شما بسیار چرب و کثیف می شوند، می توانید از سرکه سفید برای ازبین بردن چربی آن ها و براق کردنشان بهره ببرید. در ابتدای کار، مثل روش قبل، ابتدا با یک کاردک پلاستیکی، چوبی یا کفگیر، به جامانده غذا را از روی ظروف پاک کنید. سپس در قابلمه یا ماهیتابه تفلون، میزانی آب بریزید و نصف فنجان سرکه سفید هم به آن اضافه کنید. بعد از آن، ظرف موردنظر را روی شعله ملایم گاز بگذارید و اجازه دهید تا محلول آب و سرکه بجوشد.
حدود 5 الی 10 دقیقه جوشیدن برای تمیزشدن چربی ها کافی است . سپس بااحتیاط آب داغ و سرکه را درون سینک بریزید و اجازه دهید که ظرف سرد گردد. پس از آن با استفاده از میزانی مایع ظرف شویی و یک اسکاج نایلونی یا اسفنجی درون ظرف را به آرامی بسابید. حالا ظرف را آب بکشید و با یک دستمال یا حوله نرم پاک کنید.
تمیزکردن پشت ظروف تفلون
پشت ظروف تفلون معمولا پس از مدتی استفاده، دچار لک و تیرگی می گردد که به راحتی هم قابل تمیزشدن نیستند. در ادامه این مطلب قصد داریم چندین روش تمیز کردن قابلمه تفلون را توضیح دهیم:
استفاده از ترکیب سرکه و جوش شیرین
در ابتدای کار، پشت قابلمه های تفلون را با آب داغ کاملا خیس کنید. سپس چند قاشق جوش شیرین روی سطح پشت قابلمه و ماهیتابه بپاشید. در مرحله بعدی می بایست میزانی سرکه روی جوش شیرین ها بریزید. از واکنش سرکه با جوش شیرین، کفی فراوری می گردد که باعث ازبین بردن جرم و لکه های روی پشت قابلمه تفلون خواهد شد. 15 دقیقه قابلمه و ماهیتابه تفلون خود را در همین حالت ر ها کنید. پس از آن با استفاده از یک سیم ظرف شویی آغشته به مایع ظرف شویی، تمامی سوختگی ها و سیاهی های پشت قابلمه را تمیز کنید. استفاده از سیم ظرف شویی برای پشت ظروف تفلون هیچ مانعی ندارد.
استفاده از آبلیمو و فویل
برای تمیز کردن قابلمه تفلون که پشتش سیاه شده است، در یک ظرف خیلی بزرگ میزانی آب، آبلیمو، جوش شیرین و ورق آلومینیومی بریزید. سپس قابلمه را روی شعله گاز قرار دهید تا جوش بیاید. پس از جوش آمدن، پشت قابلمه های کثیف را به مدت 2 الی 6 دقیقه در این محلول قرار دهید. پس از آن می توانید با مایع ظرف شویی و سیم، پشت قابلمه را برق بیندازید.
استفاده از محلول سرکه سفید و آب اکسیژنه
برای تمیز کردن تفلون که پشتش کاملا سیاه شده است، می توان از روش زیر استفاده کرد. در ابتدای کار، پشت قابلمه را کاملا خیس کنید. سپس میزانی جوش شیرین روی آن بپاشید. روی جوش شیرین را آب اکسیژنه بریزید. میزان آب اکسیژنه باید به میزان ای باشد که تنها جوش شیرین را کمی مرطوب کند. اجازه دهید تا این ترکیب به مدت 10 دقیقه روی پشت ظرف باقی بماند. پس از آن، سرکه سفید را درون یک آب پاش بریزید و روی جوش شیرین و آب اکسیژنه اسپری کنید. به مدت یک ساعت ظرف یا ماهیتابه تفلون خود را در همین حالت ر ها کنید. پس از آن می توانید با اسکاج، آب و مایع ظرف شویی پشت قابلمه یا ماهیتابه تفلون خود را برق بیندازید.
نحوه تمیزکردن قابلمه و ماهیتابه تفلون سوخته
تقریبا برای هرکسی این رخ داده است که غذا را درون قابلمه یا ماهیتابه بسوزاند. نحوه شستن و تمیز کردن تفلون سوخته نسبت به سایر ظروف، فرق دارد. برترین و مطمئن ترین روش برای ازبین بردن سوختگی قابلمه تفلون و ماهیتابه تفلون استفاده از جوش شیرین است. متأسفانه غذای سوخته درون ماهیتابه و قابلمه تفلون به راحتی با آب و مایع ظرف شویی تمیز نمی گردد. ابتدا اجازه دهید ظرف موردنظر کمی خنک گردد. درون قابلمه یا ماهیتابه سوخته میزانی آب بریزید و چند قاشق جوش شیرین به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا محلول از شب تا صبح درون ظرف باقی بماند.
روز بعد ابتدا با یک اسفنج نرم یا یک اسکاج نایلونی، محلول آب و جوش شیرین را درون ظرف بچرخانید و سپس در سینک بریزید. حالا با میزانی مایع ظرف شویی و اسکاج، کف ظرف را به خوبی بسابید. خواهید دید که دیگر اثری از سوختگی و چربی در کف قابلمه و ماهیتابه تفلون باقی نمانده است. در این حالت می توانید ظرف را آب بکشید و با یک پارچه نرم خشک کنید.
آیا می توان قابلمه تفلون را با پودر لباسشویی تمیز کرد؟
در جواب این سؤال باید گفت که هرگز نباید برای ازبین بردن سوختگی ظروف تفلون از پودر لباسشویی استفاده کرد. پودر لباسشویی دارای ذرات ریز و سختی است که مالش دادن آن ها روی سطح ظروف تفلون منجر به خش دار شدن آن ها می گردد. بدین ترتیب بهتر است که ترجیحا از مایع ظرف شویی برای تمیز کردن قابلمه تفلون و ماهیتابه تفلون استفاده کرد.
آیا می توان ظروف تفلون را در ماشین ظرف شویی قرار داد؟
برای از بین بردن چربی ظروف تفلون از ماشین ظرف شویی استفاده نکنید. شستن با ماشین ظرف شویی باعث می گردد پوشش نچسب ظروف تفلون تحت تأثیر دمای بالا از بین برود. حتی اگر روی ظروف علامت (dishwasher safe) هم حک شده باشد، باز هم بهتر است که برای افزایش طول عمر ظروف، آن ها را با دست شستشو داد. دمای خیلی بالا به همراه مواد شوینده قوی ماشین ظرف شویی، باعث ازبین رفتن سطح تفلون می شوند. در صورت ضرورت استفاده از ماشین ظرف شویی، برای ازبین بردن سوختگی قابلمه تفلون و ظروف تفلون، بهتر است که ظروف پس از خشک شدن روغن مالی شوند.
جمع بندی
ظروف تفلون بخش مهمی از آشپزخانه را شکل می دهند، زیرا غذا به واسطه آن ها پخته می گردد. به علت حساس بودن لایه تفلون، شستن و تمیزکردن آن ها باید بادقت و ظرافت صورت گیرد. ظروف تفلون به هیچ عنوان نباید خش بیفتند، زیرا برای سلامت افراد خطرساز خواهند شد؛ بنابراین برای تمیز کردن تفلون بهتر است از روش های مطمئن غیرتهاجمی بهره گرفت تا برترین نتیجه و کمترین صدمه به ظروف حاصل گردد.
منبع: اسنپ مارکت