هشدار، علائم گرمازدگی را جدی بگیرید!
به گزارش وبلاگ ایتالیا، از روزهای گرم سال بیزارید؟ گرما شما را کلافه نموده است؟ دچار علائم گرمازدگی شده اید؟ علائم گرمازدگی را می شناسید؟ مراقب گرمای بیش از حد و عوارض ناشی از آن باشید!
در این روزهای گرم سال اگر به هر دلیلی دچار علائمی نظیر تنگی نفس، خستگی و ضعف شدید، تپش قلب سریع و نامنظم شدید؛ یعنی علائم گرمازدگی در شما بروز پیدا نموده پس باید به سرعت دنبال راه چاره باشید. وبلاگ ایتالیا مگ در این مطلب به نشانه های گرمازدگی و نکات برطرف سریع آن پرداخته است.
گرمازدگی چیست؟
گرمازدگی (Heatstroke) یک شرایط اورژانسی جدی است که ناشی از افزایش ناگهانی دمای بدن به دلیل تعادل نامناسب بین فراوری و ازدست دادن حرارت بدن است. در این شرایط، دمای بدن به حدی بالا می رود که سیستم عصبی دچار اختلال شده و می تواند باعث آسیب به اعضا و عملنمودهای بدنی گردد. گرمازدگی در صورت عدم تشخیص و درمان سریع می تواند به مسائل جدی و حتی مرگ منجر گردد.
علائم گرمازدگی
گرمازدگی یک شرایط جسمی خطرناک است که در نتیجه افزایش دمای بدن و نقص تنظیم حرارتی بدن ایجاد می گردد. این شرایط در روزهای بسیار گرم، فعالیت بدنی زیاد در محیط گرم، عدم رسیدن آب کافی به بدن در روزهای گرم و حتی تعرق بیش از حد ممکن است ایجاد گردد. در ادامه بعضی از نشانه ها و علائم گرمازدگی را بیان خواهیم کرد.
تعریق بیش از حد
تعریق بیش از حد یکی از نشانه های اولیه و علائم گرمازدگی است. این تعریق ممکن است شامل تعریق دست ها، پاها و دیگر بخش های بدن باشد.
افزایش دمای بدن
دمای بدن افراد مبتلا به گرمازدگی به بالای 38 درجه سانتی گراد افزایش می یابد.
تپش قلب سریع و نامنظم
تپش قلب شدید و نامنظم از جمله علائم گرمازدگی است.
ضعف و خستگی
افراد مبتلا به گرمازدگی احساس ضعف و خستگی می نمایند و قادر به انجام فعالیت های روزانه نیستند.
سردرد و گیجی
در گرمازدگی افراد ممکن است سردرد، سرگیجه و احساس گیجی را تجربه نمایند.
تهوع و استفراغ
یکی دیگر از علائم گرمازدگی تهوع و استفراغ است.
تشنگی شدید و خشکی دهان
احساس تشنگی شدید و خشکی دهان از دیگر علائم گرمازدگی است.
اختلال در شرایط ذهنی
افراد مبتلا به گرمازدگی ممکن است اختلال در شرایط ذهنی خود را تجربه نمایند، از جمله تشنج و تاری دید.
رنگ پوست
تغییر رنگ پوست از دیگر علائم گرمازدگی است. پوست ممکن خشک، قرمز و متورم گردد و علاوه بر اینها به شدت نسبت به لمس نیز حساس گردد.
تغییر رنگ ادرار
ادرار ممکن است تیره تر و غلیظ تر از معمول باشد.
برای گرمازدگی چی بخوریم؟
در مواجهه با گرمازدگی، مصرف مایعات و موادی که به تنظیم حرارت بدن یاری می نمایند، بسیار مهم است.
- آب: مصرف آب به اندازه کافی بسیار مهم است. آب به خنک کردم بدن بسیار یاری می نماید. از میوه ها و سبزی های آبدار مانند خیار، هندوانه، خربزه و گوجه فرنگی نیز می توانید بهره ببرید.
- چای یا عرقیات گیاهی: چای سبز، نعناع، گلاب، اسفناج و بعضی گیاهان دیگر می توانند به تنظیم حرارت بدن یاری نمایند و علائم گرمازدگی را از بین ببرند.
- میوه ها و سبزی های: مصرف میوه ها و سبزی های آبدار، باعث تامین مواد مغذی موردنیاز بدن و یاری به جبران آب ازدست رفته به دلیل تعریق می گردد.
- خورشت های سبک و غذاهای خنک: مصرف غذاهای سبک و خنک می تواند به تنظیم حرارت بدن یاری کند و بار گرمازدگی را کمتر کند.
درمان خانگی گرمازدگی
مصرف میوه ها و سبزی های تازه به اضافه عرقیات مناسب و نیز پوشش مناسب می تواند در تسکین علائم گرمازدگی یاری کند. به علاوه، مهم است از مصرف موادی که ممکن است باعث افزایش دمای بدن شوند؛ مانند قهوه، الکل و غذاهای چرب و سنگین خودداری کنید.
منبع: پیام دلتا